Rezne - trošku inak - dajme tomu, že "sedliacke"



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

10 rezňov - (alternatíva kuracie al. morčacie prsia), 2 veľké cibule, 25 dg kuracej pečene, 20 dg oravskej slaninky, soľ, mleté korenie, hladká múka, olej, bujón (alebo ak máte 4 dl vývaru).

POSTUP PŘÍPRAVY

Bravčové karé vykostiť, nasoliť, nakoreniť. Jemne obaliť v hladkej múke. Dno pekáča pokvapkať olejom, na väčšie kúsky nakrájať cibuľu, na malé kocky slaninku a kuraciu pečeň a všetko rovnomerne rozložiť na vymastený (naolejovaný) plech.\r\nNa panvicu dať rozpáliť trošku oleja, mäsko v ňom narýchlo opiecť, aby si spravilo jemnú kôrku.\r\nNaukladať na vrstvu cibule,slaninky a pečienky. Zaliať vývarom alebo bujónom rozpusteným v 4 dl vody (alternatíva 1 ČL vegety namiesto bujónu). Takto zaliate, prikryť alobalom a dať piecť do rúry na 200°, po 30-40 min mäsko obrátiť na druhú stranu a dopiecť odokryté ešte cca 15-20 min. \r\nPríloha je vhodná dľa chuti - výborné aj s ryžou, aj so zemiakmi či tarhoňou... aj s chlebíkom.

Bravčové karé nakrájame na rezne, nasolíme, jemne nakoreníme mletým čiernym korením a naklepeme.
Naklepané rezne obalíme v hladkej múke.
Rozpálime olej a mäsko v ňom zprudka opečieme, aby si vytvorilo kôrku.
Pekáč si jemne vymastíme olejom, alebo maslom. Naukladáme cibuľku na väčšie kocky, slaninku na kocky aj kuraciu pečienku na kocky.
Osmažené mäsko ukladáme do pekáča vedľa seba.
V miske si pripravíme vývar, alebo bujón (alt. vodu s ČL vegety) na zaliatie mäska.
Mäsko zalejeme, prikryjeme a dáme piecť - 200° na 30-40 min z jednej strany, potom obrátime a odokryté dopečieme ešte 15-20 min (pozor, aby sa úplne nevypiekla šťava - ak to hrozí - doliať ešte vývar).
...takto to vyzerá upečené na pekáči
...a takto na tanieri so zemiakmi ;o) Dobrú chuť.