Medové rezy kakaovo - karamelové



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

CESTO : * 500g hl.múka * 150g pr.cukor * 50g maslo * 50ml mlieko * 3 PL med * 1 PL sóda bikarbóna * 1 vajíčko * 2 PL kakao ...................... PLNKA: * 1 skaramelizované salko * 250g maslo * 1/2 l mlieko * 2 smotanové pudingy * 4 PL kr.cukor * caa 150g hrubšie ml.orechy * čokoláda *

POSTUP PŘÍPRAVY

- dnes chodím po byte ako vo Fantozzi keď Pina navoskovala podlahu a on prišiel z cyklistickej túry, keďže som ho nasledovala v snažení - rozhýbať svoje stuhnuté úbohé telo, tak som dopadla takmer ako on :))))), .......ale tento medový rez som sľúbila neteri/krsniatku/ k jej dnešným narodeninám na zajtrajšiu oslavu - pri každom zohnutí nad plechom mi zaprašťali všetky platničky - ale hotovo, už chladí sa :) Mala to byť povodne torta, ale v poslednej chvíli som si to rozmyslela a urobila rez / čo sa mi zdalo jednoduchšie /

- najskor si uvaríme hustý puding z mlieka, kr.cukru a smotanových pudingov /na foto sú tie ktoré na to používam/ - nech nám pekne vychladne kým sa budeme paprať s cestom
- Cesto : - do hrnca si dáme mlieko, med, vajíčko, sódu bikarbónu, maslo a pr.cukor, ktorý som zabudla odfotiť - varíme do rozpustenia všetkých surovín ............... / robila som z 2 dávok, takže množstvo nech Vás nezavádza, informácie uvádzam na 1 dávku/
- necháme trošku vychladnúť, nech to nie je úplne horúce a primiešame múku s kakaom a spracujeme na cesto
- tu hotová hmota - čakajúca na svoj ortieľ
- cesto rozdelíme na 4 časti / v mojom prípade na 8 /
a každú na tenúčko vyvaľkáme / ak by cesto medzitým tvrdlo - vložíme do MW na caa 13 sec a bude sa s ním pracovať jedna radosť... tí čo pečú marlenku to poznajú/
aby to malo aj nejaký tvar - vezmite si nejakú podložku/papier, kartón/ a podľa toho vyrežte pláty / moje boli veľkosti 30x35cm/
- ukladáme na papier na pečenie na obrátenú stranu plechu ............... Poznámka: - ja si vždy všetko pripravím dopredu - teda všetky pláty vyvaľkám, podávam na papiere a až potom pečiem, lebo to ide veľmi rýchlo, aby nám to nezhorelo, kým by sme sa bavili s ostatnými plátmi .................... takže vyvaľkané pláty pečieme pri teplote 180 stupňov caa 5 - 6 min / odsledovať, každá rúra pečie inak/
- orezy čo nám ostali - dám zohriať tiež do MW , tam nám cesto krásne povolí a potom z neho urobím ešte jeden posledný - piaty plát
- upečené odkladáme hneď z plechu na rovnú plochu, aby boli pekne vyrovnané, lebo ako chladnú, tvrdnú a už by sa z nich nič nedalo pokrútenými robiť
Plnka je klasická: - maslo vymiešame a postupne pridávame skaramelizované salko ..... samozrejme platí zásada rovnakej teploty
a do salkovej hmoty zasa prišľahávame puding
- plnka hotová a teraz to slávnostne naplníme, keď sme si to už upiekli
- na každý plát dáme tenkú vrstvu plnky ...... / ja spodné pláty pred natretím plnky zvyknem potierať uvareným čiernym čajom, skor tak zmaknú a zajtra bude rez super, inak by nebolo treba, státim to krásne zmakne samé
- posypeme orechami, priložíme ďalší plát, plnka, orechy atď ...... až do vyčerpania surovín - trochu náplne si odložíme i na boky rezu a tiež orechov na povrch rezu
- finito :))) ... zajtra pridám i foto v reze - no ale každý si viete predstaviť tú chuť - super :))
...
- tu sú oba / ten úbohejší je pre nás doma, lebo manžel by to asi ani neprežil, keby musí dať celý medovník preč, tak ho má i on, síce taký menej napovrchu čokoládový / nevyšla mi čokoláda/ , ale dušu bude mať na mieste
je fakt božský ... mňam :) - je možno trošku pracnejší ale po ochutnaní sa zaliznete až za ušami :)