Červené srdce - poťah MMF



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

cesto: 200g praskovy cukor 200g polohruba muka 4 vajcia pol sacku prasok do peciva deci vody deci oleja mandlova esencia maslovy krem: 200g masla 150g praskovy cukor 150 ml mlieko 1 vanilkovy cukor 1 polievkova lyzica polohruba muka MMF potah: 175g cukrikov haribo (jedno balenie) 500g praskovy cukor (oficialne 750g ale mne uz tychto 500g sa zdalo akurat dost) 2 polievkove lyzice vody solamyl

POSTUP PŘÍPRAVY

Cesto:
cukor a zltka vymieme dopenista, pridame vodu - vymiesame, pridame olej - vymiesame. Pridame muku prasok do peciva, vymiesame. Bielka vyslahame a primiesame do zmesy. Z mandlovej esencie dame jednu az dve kavove lyzicky.
Vymastime a vysypeme formu na pecenie, nalejeme polovicu cesta, do zvysku pridame jednu polievkovu lyzicu kakaa a ciky-caky nalejeme na to "biele" cesto. Dame piect na 170 stupnov, cca 40 minut, ale to zalezi od velkosti formy, ruru pocas pecenia neotvárame lebo cesto spľasne. Ked to vychladne tak prekrojime napoly. Plnka je Dr. Oetker, spravime podla navodu a naplnime korpus. Dame na noc do chladnicky stuhnut a cakame na druhy den.....

maslovy krem:
Mlieko s mukou na miernom ohni za staleho miesania privedieme do varu. Povarime asi 2 minuty, odstavime a nechame pri izbovej teplote za obcasneho miesania vychladnut. Ako to bude chladnut tak sa bude robit taka hruba supka navrchu ako na pudingu tak to stale poriadne rozmiesame aby potom neostali hrudky. Makke maslo vymiesame s cukrom. Do tejto masy po lyzickach za obcasneho miesania vmiesame vychladnutu kasu. Natrieme to na celu tortu, aj po bokoch. Nemusi byt hruba vrstva, staci taka skoro priesvitna.

MMF potah:
tak a je tu druhy den, trotu mame stuhnutu, potretu maslovym kremom...
vacsiu misku poriadne vytrieme maslom, aj spodok aj steny misky. vysypeme cukriky, dame vodu (pripadne pridame potravinove farbivo) a dame do mikrovlnky na 3 minuty. Bude sa to tvarit ako ked kypi mlieko....vyberieme, pomiesame a dame naspat. vzdy ked to bude "kypiet" tak pomiesame.
vysypeme do misky s cukrom a miesame az vymiesame kompaktnu hmotu. keby to medzitym tuhlo vopchame na par sekund do mikrovlnky a miesime dalej. vysypeme si dosku solamylom a vyvalkame asi na pol centimetra.
maly hrniec otocime hore dnom, polozime na to tortu a presunieme na to vyvalkany potah. vrch suchame dlanami aby sa to vyhladilo a vysli vzduchove bublinky von. potom to pomaly stahujeme na boky torty a postupne suchame ako vrch. orezeme par milimetrov od spodneho okraja torty a zasunieme pod tortu aby sme ju mali pekne ukoncenu.
aby sa pekne lesklo potierame stetcom velmi velmi malym mnozstvom vody.
ak chceme ozdoby tak si mozeme vyrobit zo zvysku MMF ...prilepime to medom alebo staci tou vodou ktorou to potrieme.