Mäsko na burgundský spôsob



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 kg bravčového stehna ( hovädzia roštenka), soľ, pestré mleté korenie, 2 strúčiky cesnaku, 1 veľká,alebo 2 malé cibule, 1 paradajkový pretlak, bujón, 3 dcl kvalitného červeného vínka, 1 veľká hrsť sušených hríbov, olej, 2 lyžice hladkej múky, kúsok masla, voda

POSTUP PŘÍPRAVY

v obrázkoch
túto omáčku vám zaručene žiaden muž neofrfle :o)

potrebujeme
Mäsko pokrájame na rezne, naklepeme, posolíme a posypeme korením. Opečieme na horúcom oleji.
Opečené vyberieme a na výpeku orestujeme cibuľu.
Potom pridáme pretlak a cesnak. Chvíľu spolu porestujeme.
Pridáme hríby, ktoré sme asi 15 minút máčali v studenej vode. Vodu z nich zlejeme,ale nevylejeme, budeme ju potrebovať pri podlievaní mäsa.
Pridáme opražené mäsko , podlejeme vriacou vodou s bujónom, polovicu vínka, pridáme ešte trošku soli a dusíme do mäkka.
Keď máme mäso mäkké, vyberieme ho dolejeme zvyšok vínka...necháme zovrieť. V troche vody si rozmiešame múku a cez sitko prilejeme do vriacej omáčky. Povaríme 10 minút. Ak máme omáčku príliš hustú dolejeme vodu.
Do omáčky vložíme mäso a necháme spolu prevrieť. Na záver zjemníme trochou masla...ďalej už nevaríme. Podávame s knedľou.