Zabíjačková - hurková kaša



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

50 dg bravčového bôčika, 25 dg br. srdca, 25 dg br. pečienky, 15 dg krúpov (ja používam veľkosť č.7), 2 cibule, 2-4 strúčky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, majoránka, masť.

POSTUP PŘÍPRAVY

Srdce a bôčik varíme v tlakovom hrnci v slanej vode 25 minút. Potom pridáme pečienku a varíme spolu ešte 10 minút. Mäso vyberieme, necháme vychladnúť a do vody, v ktorej sa varilo, dáme uvariť krúpy. Keď sú mäkké, precedíme cez sito a necháme tiež vychladnúť (vodu nevylejeme, ešte z nej trochu použijeme do kaše)

uvarené mäso necháme vychladnúť
pomleté mäso
uvarené krúpy si scedíme
na masti si orestujeme nakrájanú cibuľu
... pridáme pomleté mäso ...
...pridáme aj uvarené krúpy. Posolíme, pokoreníme, pridáme prelisovaný cestak, majoránku a podľa chuti aj dosolíme. Ak je kaša veľmi suchá, pridáme trochu vody, v ktorej sa varilo mäso a krúpy.
necháme chvíľku "prevrieť" za stáleho miešania, aby neprihorela. Podávame so zemiakmi, prípadne aj s pečenou klobáskou, a kyslou kapustou, alebo uhorkou.