Punčový rez



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 350g kryštáľového cukru, 1 vanilkový cukor, 400g hladkej múky, 12 vajec, Citrónová kôra, marhuľový lekvár, Cukrový rozvar: 520g cukru, 3,5 dcl vody, 1 dcl rumu, 1 fľaštička rumovej arómy, Potravinárske farbivo – červené, Poleva: kúpená prášková poleva- 2ks alebo od oka okolo 300g práškového cukru, 3 - 4 PL vriacej vody, 1 lyžica cit. šťavy, rum a trochu čer. potr. farbiva.

POSTUP PŘÍPRAVY

Žĺtka vymiešame s 20 dkg cukru, vanilkovým cukrom, cit. kôrou a 1 dcl vody- vyšľaháme. Bielka vyšľaháme a postupne zašľaháme 15 dkg cukru. Pridáme k žĺtkam a postupne pridávame múku. Dáme piecť na jeden hlboký a 2 plytké plechy vystlané papierom. Z tenkých plátov stiahneme papier a natrieme na tenko lekvárom. Hrubšie cesto pokrájame na pláty (cca 3 cm široké), ktoré močíme striedavo do bieleho a červeného cukrového rozvaru. Kladieme na jeden plát a prikryjeme druhým plátom, lekvárom dnu. Takto hotový na chvíľu trochu zaťažíme. Vrch polejeme polevou. Dáme stuhnuť a krájame na rezy. Rozvar: cukor s vodou dáme zovrieť. Do teplého dáme rum a rumovú arómu. Polovicu zafarbíme na červeno. Poleva: kupovaná postup podľa návodu alebo si pripravíme svoju. Ja som robila teraz len tak od oka. Všetky suroviny na polevu zmiešať na hladký krém, ak je riedka pridať cukor ak hustá pridať vodu. Polevou natrieť vrchný plát a necháme stuhnúť. Potom krájame.