Amoniové rohlíčky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500 g hladkej múky, 250 g tuku, 180g práškového cukru, 0,5 dkg salajky, pol balíčka prášku do pečiva, 2 vajcia. Krém: 1 Zlatý klas, 400 ml mlieka, 250 g masla, 200 g práškového cukru

POSTUP PŘÍPRAVY

Z uvedených surovín vypracujeme cesto, ktoré necháme hodinu v chlade odpočinúť. Potom z cesta odoberáme kúsky, ktoré vtlačíme do formičiek na rohlíčky - formičky sa nemusia mastiť. Upečieme v predhriatej rúre - ja som piekla pri 180 C - pečieme ich do bleda nie do ružova.
Uvaríme puding zo Zlatého klasu a mlieka. Odstavíme a necháme vychladnúť - spodok hrnca dáme do studenej vody a stále miešame, aby puding ostal neustále hladký. Maslo nakrájame na kúsky a spolu s cukrom vyšľaháme do penista, až vznikne hladká biela pena. Do ušľahaného masla potom po lyžiciach pridávame puding a neustále šľaháme. Ja som tento krém ochutila ešte lyžicou originál nugety.
Vždy dva a dva rožky spájame uvedeným krémom a ozdobíme.

Zdroj: kamarátka Marienka Holubová