Mandle v karameli



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

* 300g kr.cukor * 1/2 ML škorica * 2 PL voda * 250g mandle /nešúpané/ *

POSTUP PŘÍPRAVY

- keďže ja ešte len tento týždeň začínam s vianočným pečením, toto mám jednu z prípraviek - tieto mandle používam na ozdobu vianočných cukroviniek ... receptík som raz našla na nete a odvtedy ho používam

- na teflónovú panvicu dáme cukor, vodu a škoricu -na veľmi mierny plameň a necháme za občasného miešania skaramelizovať
- kým sa cukor karamelizuje, pripravíme si nejakú vhodnú nádobu - pekáčik, tanier ... a uložíme tam papier na pečenie - ten vymazávam maslom / radšej pre istotu, lebo raz som použila bez masla, papier bol na nič a karamel sa mi tam prilepil a ja som myslela, že ma od jedu asi trafí /
- tu už sa začína stápať - v žiadnom prípade oheň nepridávajte, lebo karamel by zhorkol - takže treba pekne počkať
- tu už to vyzerá celkom fain
- a tu už sa krásne roztopil
- nasypeme mandle / ja som mala pár ošúpaných - čo mi chýbalo do hmotnosti/ - a tu - šikovno premiešavať - na ohni - lebo akonáhle to dáte preč z ohňa, ktorý nám karamel udržuje ako tak v tekutom stave, už aj to stvrdne - inak - mandle možete aj na hrubo nasekať - ja som teraz potrebovala celé - tak som použila celé
asi tak
- vyklopíme na papier a vypráskneme na balkón vychladiť
- po vychladení to takto krásne chytíte do ruky - žiadne prilepenie a už možete s tým robiť čo len chcete :)
- a ja si to nahrubo nasekám nožom - to som potrebovala :)