špenátové halušky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

polohrubá múka, vajce, špenát soľ.
Omáčka: niva, sladká smotana

POSTUP PŘÍPRAVY

halušky už asi každá z nás pozná a možno ich aj občas robíte. Ale dobrá zmena sú aj špenátové halušky, ktoré sa tiež dajú použiť ako príloha ale aj ako samostatné jedlo. Ja ich robím so syrovou omáčkou. Vyskúšajte. Rozmrazený špenát zmiešať s polohrubou múkou, vajcom a soľou. Klasickým spôsobom pripravíme halušky. Nivu alebo aj iný syr rozvaríme v sladkej smotane alebo v mlieku. Ak treba prisolíme. Hotové halušky polejeme s pripravenou omáčkou. Jednoduchý recept a určite ho aj mnohé poznáte a možno že nie. Ak som dala aspoň jednej z vás inšpiráciu na dobrú večeru a ešte vám aj chutilo, tak to mám radosť.