anjelské krídla



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

CESTO: 125g nastrúhaného marcipánu, 5 vajec, 1 vanilkový cukor, 175g hladkej múky, 1 KL prášku do pečiva, 75g rozpusteného masla alebo margarínu ( ak nemáte marcipán, v pohode urobte aj normálnu piškótu ) TVAROHOVÁ NÁPLŇ: 250g tučného tvarohu, 1 vanilkový cukor, 100g práškového cukru, 1 balíček želatíny v prášku ( dávala som Dr. Oetker -modrý obal, na sladké aj slané použitie), 2PL rumu ( nedávala som, aby mohli aj deti), 250ml šľahačkovej smotany OVOCNÁ NÁPLŇ: 500g kompótového červeného ovocia( jahody, višne, ríbezle... čo máte, ja som dala zavárané čučoriedky, černice, drienky a mrazené jahody ), 1 balíček červeného tortového želé, 200ml vody alebo kompótovej šťavy, 2 zarovnané PL cukru

POSTUP PŘÍPRAVY

vianoce sa blížia... :-)))

postrúhaaný marcipán, vajcia, vanilkový cukor ušľaháme do krémovej konzistencie ( v recepte je, že 7 minút, ale na to som nemala nervy :-D ) - táto fáza ja na fotke. múku zmiešame s pdp, pridáme k vaječnej pene a spolu s rozpusteným maslom alebo margarínom zamiešame.
hotové cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný pekáč a pečieme v teplovzdušnej rúre na 160st, v elektrickej na 180st cca 15-20 minút
upečené
tvaroh vymiešame s vanilkovým aj práškovým cukrom - mala som hrudkový, ale to v konečnom dôsledku vôbec nevadilo, jediný problém bol, keď som hmotu pretláčala cez cukrárske vrecko, vtedy to občas málinko zahaprovalo - ale nemala som nástavec s dostatočne velľkým otvorom :-( želatínu pripravíme podľa návodu na obale, rozpustíme buď s rumom, alebo ja som si nechala trošku nevyšľahanej šľahačkovej smotany, tak s ňou. želatínu vmiešame do tvarohu a nakoniec si vyšľaháme šľahačku, do ktorej po lyžiciach zašľahíme tvarohovú hmotu. náplň dáme do cukrárskeho vrecka s veľkým otvorom v tvare hviezdičky a na vychladnuté cesto nastriekame pruhy vzdialené cca 5cm. dáme na hodinku do chladničky.
ovocie necháme na sitku odkvapkať, zmiešame tortové želé s cukrom, ovocím a šťavou alebo vodou a za stáleho miešania krátko povaríme. odstavíme a opatrne nanesieme na korpus medzi tvarohové pásiky. necháme stuhnúť cca 1 hodinu v chlade.
hotovo :-) ak nemáte marcipán, kľudne urobte klasickú piškótu. dobrú chuť:-)