pečené kurča s paradajkami a olivami



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

milujem recepty s minimom prísad a maximom chutí - toto je jeden z nich :-)

POSTUP PŘÍPRAVY

SUROVINY: kurča ( alebo len stehná ), soľ, mčk, hladká múka na poprášenie, olivový olej, 4 celé strúčiky cesnaku, 4 čerstvé vetvičky tymianu, 150ml suchého bieleho vína, 500g olúpaných paradajok, 100g zelených olív

kurča osolíme, posypeme čerstvo namletým čiernym korením, poprášime múkou a prebytočnú múku oklepeme. poukladáme na pekáč s horúcim olivovým olejom, vložíme tymián, cesnak a opekáme z oboch strán asi 10 minút dozlatista.
podlejeme vínom, krátko podusíme, pridáme narezané paradajky a odkvapkané olivy, podľa potreby soľ a čierne korenie. Neprikryté pečieme asi hodinku na 190st.
upečené - pred podávaním pokvapkáme olivovým olejom (ja som použila olej z nakladaných sušených paradajok, je krásne voňavý za cesnakom, bylinkami a paradajkami :-) )
príloha - zemiaky pečené v šupke a plnené zmesou fety, vydlabaných zemiakov a petržlenovej vňate, pre deti alternatíva nastrúhaný eidam a vydlabané zemiaky. pred podávaním pokvapkáme trochou paradajkového olivového oleja, ozdobíme vetvičkou tymiánu a sušenou paradajkou