Staroturianské kuriatko



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 kurča alebo čo máte z kuraťa najradšej (stehna, prsia...) klobásku cca50g, slaninku cca 50g alebo podľa chuti, cibuľu, červenú mletú papriku, 6-8 ks drveného čierného korenia, soľ, olej, nové korenie 3-4 ks

POSTUP PŘÍPRAVY

Výborné kuriatko trošku pikantnejšej chuti. :-)

Kuriatko riadne umyjeme, rozporcujeme, osolíme, opaprikujeme, okoreníme dáme na pekáč a polejeme olejom a necháme v chlade odležať cca pol hodinku...
...slaninku nakrájame, popražíme pridáme nakrájanú klobásku , cibuľku a nové korenie, zmes podusíme...
...podusenú zmes navrstvíme na kurča, mäsko podlejeme horúcou vodou zakryjeme alobalom a dáme do vyhriatej rúry ( 190-200 stupňov) piecť (ccy 40-45 min)...
..pred dopečením odkryjeme pekáč aby kurča chytilo chrumkavú kôrku.
Ku kuriatku som ako prílohu podávala zemiaky Horec podľa Maťky (mata 406). Dobrú chuť. :-)