Bazalkovo-špenátové kolačiky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

• 3PL olivového oleja
• 1 cibuľa posekaná na drobno
• 3 strúčiky cesnaku, posekaného
• 1 balíčku lístkového cesta
• 250g mrazeného špenátu
• 5 PL bazalkových lístkov
• 1 balíček jemného tvarohu
• čerstvo pomleté čierne korenie
• 1ČL posekaného rozmarínu
• 1 malá čili paprička bez semien
• soľ

POSTUP PŘÍPRAVY

Rozpálime olej, pridáme cibuľku a cesnak, špenát, bazalku, rozmarím, korenie, posekanú papričku a tvaroh, premiešame a krátko povaríme. Ak omáčka nie je dosť husá na plnenie koláčikov, prisypeme strúhanku. Rozvaľkáme cesto a nakrájame ho na štvorce 12x12 cm. Na kraj dáme za lyžičku pasty. Okraje cesta natrieme pierkom namočeným vo vode, preložíme a ukladáme na pomastený plech. Môžeme potrieť rozšľahaným vajíčkom. Pečieme do zlatohneda pri 200oC. Podávame k vínu teplé, alebo studené.