BIELY RASCOVÝ CHLIEB - ZÁKLADNÝ
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
300ml vody
500g hladkej múky
2 lyžičky soli
1 lyžička rasce
1 lyžička sušeného droždia
POSTUP PŘÍPRAVY
Ingrediencie dáme do pekárne. Najprv dáme vodu a potom múku. Do jedného rohu dáme soľ, do druhého rohu dáme rascu. Do stredu urobíme jamku a dáme lyžičku sušeného droždia. Jamku zasypeme.
Pekáreň zatvoríme a nastavíme program pečenia Basic.
Chlebík je určený na 950g, kôrku chleba si určíme podľa vlastnej chuti.
Keď nám pekáreň počas pečenia zapípa, môžeme popridávať ľubovoľné semienka.
Recept je úplne jednoduchý a je výborný pre gazdinky, ktoré sa začínajú zoznamovať s domácou pekárňou.
Prajem príjemné pečenie, experimentovanie a hlavne DOBRÚ CHUŤ