Lorrainský koláč



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 250 g polohrubej múky 150 g tuku * 5-6 PL vody * 1/2 KL soli _____ Náplň: 1 cibuľa * 250 g prerastenej slaniny * 250 ml kyslej smotany * 4 vajíčka * mleté čierne alebo biele korenie * troška muškátového orieška * 150 g ementálu

POSTUP PŘÍPRAVY

Inšpirácia z časopisu :)

Z múky, tuku, soli a vody vypracujeme cesto a dáme ho do chladničky na hodinku odpočinúť.
Cibuľu a slaninu si nakrájame a spolu opražíme. Necháme vychladnúť. Kyslú smotanu premiešame s vajíčkami, osolíme, okoreníme a nastrúhame muškátový oriešok. Syr nastrúhame. Cesto rozvaľkáme a vyložíme ním formu. Dno cesta popicháme vidličkou, rozložíme slaninu s cibuľou, posypeme syrom a zalejeme smotanovou omáčkou. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 st. a pečieme 40 minút.

z múky, tuku, soli a vody vypracujeme cesto a dáme ho na hodinku do chladničky
slaninu s cibuľou opražíme a necháme vychladnúť - ja som nedala až toľko slaniny ako udávajú v recepte, mala som pocit, že je to trocha veľa
syr nastrúhame
vajíčka, smotana, soľ, muškátový oriešok, biele korenie
cesto po hodinke vyvaľkáme a uložíme do formy
dno formy popicháme a rozložíme slaninu s cibuľou
posypeme syrom a zalejeme omáčkou
pečieme 40 minút v rúre predhriatej na 180 st.
dobrú chuť