Vynikajúce zamiakové pagáčiky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1l strúhaných uvarených zemiakov, 1l obyčajnej hladkej múky, 1 kvasnice, 1 kyslú smotanu, 1/2 PL soli, 2dl oleja

POSTUP PŘÍPRAVY

Do trošky vlažnej vody (asi deci) dáme medzi prsty cukru a kvasnice. Necháme trochu nakysnúť. Všetko spolu zmiesime a dáme na hodinu kysnúť. Cesto vyvaľkáme na 1,5-2cm hrúbku a vykrajujeme cca 5cm pagáčiky, na ktoré urobíme mreižku (krájač na zemiaky), dáme na naolejovaný plech, potrieme slnečnicovým olejom a pečieme do ružova asi 15minút. (zemiaky sú najlepšie ružiaky a uvarené deň vopred)

dobre čítate, má to byť liter nastrúhaných zemiakov (uvarené v šupke)a pre úplnosť som ich aj odvážila a bolo ich cca 700g
do misy pridáme aj liter múky, soľ, olej ,k. smotanu, kvások
a vymiesime cesto
za hodinku
vykarajujeme pagáčiky, cesto vaľkajte hrubšie ako je na obrázku, potom sú lepšie
dáme na plech, ja som plech nenatierala, cesto je mastné dosť a nepriliepili sa mi, ale pagáčiky sa potriť majú, môžte použiť aj olivový olej
takéto su správne:o)
pečieme do ružovkasta, ja som ich piekla na 180-200°C a riadila som sa podľa farby pagáčikov
vyšlo ich cca 65 kusov, piekla som ich večer a na druhý deň poobede už neboli:o) DOBRÚ CHUŤ! sú vynikajúe