Zapečené filé v syrovej omáčke



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

filé * čerstvé alebo konzervované šampiňóny * olej * soľ * korenie * BEŠAMELOVÁ OMÁČKA: 50 g masla * 400 ml mlieka * 2 PL hladkej múky * vegeta * tavený syr bambinko * trocha citrónovej šťavy na rybie filé * PRÍLOHA: zemiaková kaša * zeleninový šalát

POSTUP PŘÍPRAVY

Kukukukukukukukuku ta tu:

1. Rybie filé nechajte trocha rozmraziť, nakrájajte na kúsky čerstvé šampiňóny,
2. tie poduste na olivovom oleji,
3. osoľte, okoreňte,
4. vyčarujte bešamelovú omáčku: na panvici rozpustite maslo,
5. prilejte mlieko,
6. nasypte 2 PL hladkej múky a uvarte hustú kašu.
7. Do jenskej misy na dno dajte šampiňóny bez šťavy,
8. poukladajte kúsky filé, ktoré pokvapkajte citrónovou šťavou a ktoré zalejeme bešamelovou omáčkou. Tú treba ešte najprv dochutiť.
9. Mierne vychladnutú bešamelovú omáčku dochutíme celým bambinkovým syrom z črievka,
10. vegetou,
11. a ak treba, soľou.
12. Omáčku vylejte na filé a prikryté pečte pri teplote 200 stupňov asi hodinku.
13. Filé po hodine pečenia. Zatiaľ stihnete urobiť zeleninový šalát, nakrájanú zeleninu pokvapkajte olivovým olejom, osoľte bylinkovou soľou, pridajte vínny ocot a fertig mariška.
14. Dobrú chuť devy.