*♥*Kuracia pečienka po gazdovsky*♥*



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Pre 2 osoby: 300 g kuracích pečienok, 1/2 cibule, gazdovská slanina (al. oravská, či anglická, ale naj je domáca), 1 kyslejšie jablko, 4 - 5 čL hladkej múky, 2 čL sladkej papriky, 2 čL vegety, trocha mčk, trocha majoránky, ždibec rasce, ždibec soli

POSTUP PŘÍPRAVY

xxx

Cibuľu nakrájame na polmesiačiky, slaninu na čo možno najtenšie plátky, nie ako tieto moje. Pečienky očistíme, opláchneme a necháme na sitku odkvapkať.
Pripravíme si obaľovaciu zmes z hladkej múky a spomínaných korenín.
Do jenskej (alebo inej zapekacej) misy položíme na dno niekoľko plátkov slaniny a pokryjeme ich cibuľou.
Pečienku obaľujeme v múčnej zmesi a zabalíme do tenkého plátku slaninky. (Len zopár, aby to celé nebolo veľmi mastné... a plátky najlepšie skoro priesvitné) Pečienky ukladáme vedľa seba do misy. Aby to nebolo veľmi mastné, viaceré pečienky som obalila iba v múke (nebaliť do slaniny) a naukladala do misy medzi tie, kt. boli obalené slaninou.
Na pečienky som tak hala-bala rozhodila plátky pokrájaného jablka a nakoniec som ich prikryla plátkami slaniny, ktoré som posypala trochou rasce.
No a šup s tým do rúry na 25 minút pri 200°C, celú dobu pečieme odkryté. Pred koncom nachvíľku vyberieme, môžeme troška odhrnúť slaninovú vrstvu a pečienky osolíme.
Slaniny prihrnieme naspäť a ešte chvíľu grilujeme.
Ako príloha sa najlepšie hodí ryža a nejaká zeleninka. Ja som k tomu tak narýchlo zbúchala šalát z papriky, rajčín a cibule.