**Orieskovy sen**



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto:10 vajec,380gr cukru,380gr polo. muky,1 a pol prasku do peciva,1 a pol dcl oleja,1 a pol dcl vody,150gr cokolady na varenie.. Krem:2l mlieka,3 vanilkove pudingy,10 PL hladkej muky,400gr cukru,3 vanilkove cukre,400gr masla,350gr lieskovych orieskov.. Ozdoba:slahacka,oriesky,cokolada a karamelovy toping..

POSTUP PŘÍPRAVY

Cesto: Vyslahame si 10 bielkov.V druhej miske si vyslahame 10 zltkov s 380gr cukru.Pridame roztopenu cokoladu,olej a vodu-slahame.Potom muku s praskom do peciva-vsetko slahame s mixerom.Nakoniec jemne zamiesame varechou vyslahane bielka.Cesto vylejeme na vymazany plech a pecieme vo vyhriatej rure na 180 stupnov 40 min.
Krem: V 2l mlieka si vymiesame 3 vanilkove pudingy,10PL hladkej muky a cukor.Polozime na sporak a za staleho miesania na miernom ohni si uvarime puding.Na horuci puding nasypeme 1 vanilkovy cukor(nevytvori sa nam kozka) a nechame vychladnut.V miske si vyslahame 400gr masla s 2 vanilkovymi cukrami a po lyziciach pridavame vychladnuty puding.Nakoniec pridame 350gr oprazenych lieskovych orieskov.
Vychladnute cesto rozrezeme na polovicu.Prvy plat polejeme karamelovym topingom a dame polovicu kremu.Na to polozime druhy plat polejeme karamelovym topingom a dame zvysny krem,ktorym potrieme aj boky.Celu tortu dame do chladnicky najlepsie na noc stuhnut.Vrch torty ozdobime slahackou,orieskami,postruhanou cokoladou a topingom..HOTOVO.!! Mam nafoteny aj fotopostup,ale neviem ako mam zmensit fotografie .

uvarime si puding
na hotovy puding nasypeme 1 vanilkovy cukor a nechame ho vychladnut.sem tam premiesame.ja ponorim cely hrniec do studenej vody
plech si vymazeme a vysypeme mukou.velkost 30krat40
bielka si vyslahame dotuha
zltka vyslahame s cukrom
pridame roztopenu cokoladu.ja ju davam roztopit do mokrovlnky na minimum
pridame olej a vodu
pridame muku a prasok do peciva
varechou pomaly zamiesame sneh z bielkov
cesto vylejeme na pripraveny plech a dame piect do vyhriatej rury.pecieme na 180st 40 minut
upecene cesto nechame vychladnut
lieskove oriesky si v rure upecieme dozlatova
v mixeri si ich nasekame na jemno
upeceny korpus si rozrezeme napoly
a ideme na krem.v miske si vyslahame maslo s 2vanilkovymi cukrami
po lyziciac postupne pridavame vychladnuty puding a slahame
nakoniec pridame lieskove oriesky-vonaju fantasticky
tu je hotovy krem
prvy plat cesta si polejeme karamelovym topingom-tento som kupila v metre
na to dame polovicu kremu
prikryjeme druhym platom a taktiez polejeme topingom
dame zvysok kremu a potrieme aj boky.ja som dala na noc tortu do chladnicky,aby pekne stuhla
na druhy den som ju celu potrela slahackou a na vrch som nastruhala cokoladu,posypala oprazenymi lieskovcami a cele to poliala karamelovym topingom....a taa vona mmh:}}}
iny pohlad
kuk do vnutra