Pikantný brusnicový kompót z ríbezlí



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 kg ríbezlí, 700g cukru, 1/8 litra rumu, 1-2 kusy klinčekov, citrónová šťava, mletá škorica

POSTUP PŘÍPRAVY

1. Očistené ríbezle vložíme do hlbšieho pekáča.
2. Posypeme roztlčenými klinčekmi, škoricou a pokvapkáme citrónovou šťavou.
3. Posypeme cukrom a necháme v stredne vyhriatej rúre rozdusiť.
4. Keď sú rozvarené vyberieme a premiešame s rumom.
5. Horúce plníme do malých pohárov a ihneď uzatvoríme.
6. Uložíme vrchom dole.

Takto upravené ríbezle majú v kuchyni všestranné využite. Neodmysliteľne patria k sviečkovekj omáčke a k zverine. Vynakajúcu chuť sviečkovej dodáme rozvarením jednej lyžice brusníc v nej .

umyjeme
pridame klinceky, skoricu, citron
...a zasypujeme cukrom...
davala som do stareho hlbokeho plechu dve davky
rozvarala som hodinu na teplote 200st. ...potom rum....a....
naložiť horúce do pohárov a prevrátiť hore dnom