Kapučíno-espresso rezy s nektarinkami a banánmi



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: biskvit zo zamatovej rolády 6 vajec, 5 lyžíc kryštálového cukru, 3 lyžice kakaa, sóda bikarbóna KRÉM: 500 ml mlieka, 4-5 lyžíc polohrubej múky, 1 vajce, 250 g hery, 1 vanilkový cukor, 5 lyžíc kryštálového cukru, 2 lyžice kakaa Plnka: Kapučíno rezy s nektarinkami a banánmi 500g mascarpone * 6 plátkov želatíny (alebo 1 balicek sypanej-zodpoveda 6 platkom) * 2-3 sáčky cappuccina Nescafé classic (cca. 30-45g) * 250ml šľahačkovej smotany * 100g práškového cukru (alebo podľa chuti) * 1 vanilkový cukor * čerstvé ovocie

POSTUP PŘÍPRAVY

Cesto: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=1278
Bielka vyšľaháme s 2PL cukru, taktiež žĺtka s 3 PL cukru, všetkoOPATRNE zmiešame s - kakao, muku a sódu bikarbónu.... a upecieme (cca. pri 180stupnoch).
piekla som vo forme cca. 30x30 cm

Plnka: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=14447
Do plnky som šupla aj 50 ml z našej Espresso-mašinky.
Zalejeme uvedené množstvo capucina (Espressa) horúcou (nie vriacou!!!) vodou (vody cca. 100-150ml- ja som spravila vyššiu koncentráciu, každému ako chutí).

Zelatinu v prasku Pridame do capucina, miesame do rozpustenia a nechame mierne vychladnut.
Vymiešame si mascarpone s práškovým cukrom. Do mascarpone krému pridáme cappuccino so zelatinou a dobre vymiešame. Cappuccino nesmie byť stuhnuté úplne, musí sa dať liať. (zelatina v prasku nestuhne ale hned, potrebuje cas).
Smotanu na šľahanie si vymiešame dotuha spolu s vanilkovým cukrom a postupne primiešavame do mascarpone-cappuccino krému.

Na upecene cesto dame 1/2 kremu, nakrajane ovocie a zase druhu 1/2 kremu. Posypeme grankom, ci struhanou cokoladou.

Vložime do chladničky stuhnúť. Najlepšie cez noc.

Výsledok nemal chybu.