Bryndzové pirohy so slaninkou a acidkom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Zemiaky, polohrubá múka, soľ, bryndza, prerastaná slaninka (može byť aj obyčajná alebo maslo), acidko - kto lúbi.

POSTUP PŘÍPRAVY

....

Zemiaky si uvaríme v šupke a vychladnuté postrúhame na jemnom strúhadle alebo pretlačíme.
Ošúpané...
Postrúhané, osolené s polohrubou múkou čakajú na spojenie:)
Asi takéto cestíčko, má byť makké ale nesmie sa už lepiť na ruky. Také akurát:)))
Bryndzová plnka: takisto pretlačené zemiačiky zmiešam s bryndzou, aby to nebolo moc bryndzové. Soľ nedávam, keďže som si oddelila od posolených zemiakov predtým, než som išla robiť cesto.
Slaninku si nakrájame na malé kocočky, a dáme opražiť. Ja som bola od toho uchránená:), krájal synátor, nech sa učí:))). Kto má klasickú slaninku bez masa, može dať aj tú alebo roztopiť maslo.
Klasicky si spravíme pirohy, buď pomocou formičky alebo ručne-stručne.
Šupneme do vriacej osolenej vody, a vareškou opatrne zospodu premiešame.Keď vyplávu na povrch, IHNEĎ ich vyberieme vonku. Keďže sú z varených zemiakov, stačí ozaj iba chvíľka, inak z nich budeme mať kašu:( Takže neodporúčam odbehovať od šporáka a sledovať.
Takto sú pripravené na vybratie....
Hotovo:) My ľúbime acidko k takýmto mňamkám. Dobrú chuť:))) A držím palce, nech sa podaria!