Morčacie závitky v uhorkovej omáčke



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 kg morčacie mäso /prsia/, 13 plátkov šunky, 13 plátkov slaniny, 3 vajcia, 3 zavárané uhorky do závitkov + 2 zavárané uhorky do vývaru, cibuľa, soľ, čierne korenie mleté, vegeta, červená mletá paprika, hladká múka, olej

POSTUP PŘÍPRAVY

1./ Morčacie prsia nakrájame na rezne a cez mikroténový sáčok vyklepeme natenko /mne vyšlo 13 rezňov, preto som potrebné prísady upravila podľa toho/. Podľa chuti osolíme a okoreníme.

2./ Na vyklepané rezne naukladáme šunku, slaninu, štvrťku vajíčka a štvrťku uhorky. Mäso zrolujeme do závitku a prepichneme ihlou alebo špáradlom.

3./ Takto pripravené mäso obielime na oleji zo všetkých strán. Podlejeme ho vodou, pridáme cibuľu nakrájanú na hrubé kolieska, vegetu, červenú mletú papriku a dusíme do mäkka. Pred dodusením pridáme do vývaru 2 najemno nastrúhané uhorky, ešte spolu chvíľu podusíme a podľa potreby zahustíme s hladkou múkou rozmiešanou vo vode, dochutíme.

4./ Podávame s ryžou.