Mexické placky / Tortilly s chilli omáčkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Tortily: Múka,maslo, soľ, voda... Chilly Con Carne omáčka: mleté masko, cibuľa, olej, zeleninový bujón, sterilizovaná alebo vopred uvarená fazuľa, može byť aj kukurica, chilli korenie, soľ, vegeta.

POSTUP PŘÍPRAVY

Pri fotkách....

Keďže som zabudla nafotiť hneď od začiatku, keď som varila chilli omáčku, napíšem, a nabudúce sem vložím foto, postup nie je náročný. Na oleji si opražíme cibuľku, pomelieme kuracie (alebo bravčové/hovadzie) masko a orestujeme, až kým sa nám pekne "neuzavrie". Pridáme zeleninový bujón, len aby bolo asi do polovice maska zaliate a krátko podusíme. Vlejeme pasírované paradajky a fazuľu (može byť aj spomínaná kukurica, ja som tentokrát nedala) a varíme, kým nie je masko makké. Na konci dochutíme vegetou, soľou a chilli korením. Tortilly: 500 gr. hladkej múky, 1 čajová lyžička soli, 1 pohár roztopeného masla alebo ak nemáme, može byť aj olej, 1 pohár teplej vody. Cesto má byť polotuhé a vláčne, nesmie sa lepiť. Ak máte cesto husté, spokojne pridajte ešte trochu teplej vody. Vyvaľkajte tenkú placku...
Keď sa robia takého bublinky, je čas obrátiť placku. Panvicu nepotierajte!!!, nie je treba, len sem-tam vyutierajte suchou utierkou, keď by Vám opadala múka z placiek, alebo keď necháte dlhšie placku, tak Vám začne na panvici trošku prihárať múka.... ale praxou to bude čím ďalej, tým menej, alebo nie ani tak praxou, keď budete dávať pozor a otáčať placky vtedy, keď treba:). Zistíte, kedy je najlešie a za koľko sú upečené-svetlohnedé fliačiky...
...asi takéto, ale možu byť ešte trolinku svetlejšie:(
Placku naplníme chilli omáčkou a zrolujeme alebo poskladáme do šatky...
...dietky milujú aj prázdne:)))
...Ale aj naplnené. Dobrú chuť:)))