Nakladaný Hermelín (Encián)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Potrebujeme Hermelín alebo Encián, ja som robila z 2 ks, olivový olej, cesnak- 4 strúčiky, bobkový list- 2 ks, provensálske korenie, korenie (štyroch farieb alebo biele, môže byť kľudne aj čierne), soľ, chilli paprička (nemusí byť)

POSTUP PŘÍPRAVY

veeeľmi jednoduchý

Hermelín nakrájame na osminky- trojuholníčky, vložíme do uzatvárateľnej nádobky...
pridáme bobkový list, soľ, korenie, provensálske korenie, pretlačený cesnak, nakrájanú chilli papričku...
a zalejeme olivovým olejom... nádobku poriadne zatvoríme, uložíme na najskrytejšie miesto v chladničke :))) aby nás to nelákalo...čím dlhšie odpočíva, tým je chutnejší...u nás sa ale "koštuje" už po dvoch dňoch :)
výborne sa hodí k vínku...