Šťavnatý punčový koláčik



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Nižšie...

POSTUP PŘÍPRAVY

Takiež...

Upečieme svetlý korpus, može byť vyšší, alebo dva nižšie a potom ich na seba poukladáme. Podĺa toho, či pečieme 1 alebo 2, dáme vajec, cukru a polohrubej múky. Čiže u mňa jediný, najlepší recept na "piškótu": Do stredne veĺkého plechu: 6 vajec (ak sú malé, tak aj 7), 6 PL kryšt. cukru vyšľahať do peny, pridať 6 PL polohr. múky, vyliať na masťou pobravčovaný a hrubou múkou posypaný plech a piecť. Keďže som pred punčovým dokončievala tortu, nasťahovali sa mi do korpusu mišky, a takto ho krásne obhryzkali:)
Jednu polovicu natrieme pikantnejším lekvárom a druhú punčovou plnkou.
Punčová plnka: balík detských piškót, 1 výživový pohár lekváru, rum alebo rumová aróma, malinový alebo ríbezľový sirup. Má z toho zvniknúť taká redšia "kaša", niečo ako detské pyré, ktoré normálne kupujete...alebo robievate doma. Zabudla som odfotiť:(. Na jeden plát natrieme masu, na druhý lekvár, ako som spomínala vyššie a spojíme, čiže lekvár pojde na masu, alebo opačne? To je jedno:)
Vrch natrieme lekvárom a...nasleduje ďalšia nepodarená fotka:(
Punčovú polevu si kupujem v Jedn..e, od Dr. ......, iste viete, nechcem robiť reklamu. Návod je napísaný na obale, je to jednoduché a lepšiu punčovú polevu som ešte nejedla. Ak máte niektorá skúsenosti aj s inou, privítam receptík... Takže len poriadne vymiešať dohladka. Na jeden veĺký plech (asi 30x40 cm) dávam 3 balíčky polevy.
No a tu je tá nepodarená fotka, koláčik potrieme polevou alebo polejeme:)
Koláčik možete upiecť aj vyšší, ako máte radi. Ja som mala už naponáhlo, tak toto bola rýchlovka, prvýkrát som ho upiekla z troch korpusov a jeden z nich bol ružový, ostatné boli žlté. Ružovú farbu som dosiahla priliatim malinového sirupu, ale ak máte, možete dať aj potravinové farbivo. Aj taký bol mňam. Teraz som si všimla, že na foto je nejaký letiskový:))). V skutočnosti bol pekný vysoký, posledný krát som fotila mobilom, nejako mi roztiahlo fotky...čo už...