Slaný ŠTVORHRAN



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

biely a tmavý toastový chlieb, 7 vajec uvarených natvrdo, 1 nátierkové maslo (150g), 1 bal. syrečkov (140g), 300g masla, 2 syry v črievku príchuť Niva (po 100g), 100g strúhaného Eidamu, 300g Goudy nakrájanej na plátky, 300g kuracej šunky, olivy, steriliz. kukurica, steriliz. kápia, horčica, soľ, mletá červená paprika, na ozdobu kyslé uhorky, kečup, salámová ruža

POSTUP PŘÍPRAVY

Ďalšia skvelá inšpirácia z MMB... :-)) A tu je moja variácia:

Vajcia prekrojíme na polovičky a 7 kúskov si odložíme. Zo zvyšných vydlabeme žĺtky, pridáme nátierkové maslo, syrečky, obyčajné maslo, syry v črievku, strúhaný Eidam, horčicu, soľ a vymiešame nátierku.
Pripravíme si roládu: na potravinovú fóliu poukladáme plátky šunky, natrieme tenkú vrstvu nátierky, na to poukladáme plátky syra, znovu natrieme, poukladáme polovičky vajíčok, zvinieme a odložíme do chladničky. Mali by nám ostať ešte asi 2/3 nátierky.
Na hrubšie noviny a alobal šachovnicovo poukladáme svetlý a tmavý toastový chlieb (3 rady po 3 a ½ chleba - podľa veľkosti misy). Zvyšnú nátierku rozdelíme na dve časti a do jednej vmiešame nadrobno nakrájané bielky. Chleby potrieme vrstvou bielkovej nátierky a do stredu položíme pripravenú roládu. Po bokoch posypeme kukuricou, vrch rolády znovu potrieme nátierkou, položíme plátky kápie a poukladáme olivy. Pomocou novín pritlačíme bočné dva rady chlebov k sebe, vrch ešte potrieme zvyšnou bielkovou nátierkou a zavrieme ďalšími polovičkami chlebov. Poriadne popritláčame, zabalíme a dáme cez noc stuhnúť.
Na druhý deň vmiešame do poslednej tretiny nátierky mletú červenú papriku a potrieme ňou celý štvorhran. Ozdobíme a dáme znova stuhnúť.

- poukladané toastové chleby
- hotová ozdobená pochúťka
- prierez - čo ostalo na druhý deň... :-)