Pečené prasiatko s postupom
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
korpus, krém, wi
POSTUP PŘÍPRAVY
v obrázkoch
|
korpus naplníme |
|
nožíkom si naznačíme tvar |
|
obrežeme...ak náhodou sa nám šmikne a zarežeme zle,tak nevadí...nakoniec doplácame punčovinou |
|
punčovinou dotvarujeme konečný stav..tu to síce vyzerá všelijak,ale nenechajte sa odradiť |
|
punčovinou naplácané prasiatko necháme zatuhnúť a potom potrieme maslovopudingovým krémom...v chladničke ho necháme odpočívať ,aby bolo pekne tuhé |
|
pekne tuhé prasiatko pripravíme na okožovanie...wi,alebo marcipán rozvaľkáme na mega plát a zakryjeme ním potencionálne prasa...doporučujem robiť bez asistencie detí...z asistenciou sa dožijete komentárov podobného razenia: mamííí a to je čo? mutant? strašidlo? potkan po zabití atď... |
|
prasiatko -kačku zbavíme zvyšku "kože" orežeme pri kraji...povrch vytvarujeme,naznačíme chrbát, zadok, nohy a čumáčik |
|
v poháriku ( pokilaľ možno v nerozbitnom) nariedime kakao, červenú a oranžovú gelovku svetlým alkoholom a hor sa ide sa piecť!!! no maľovať...maľujeme pokiaľ možno to prasa anie seba a nerozbíjame pritom štamperlíky!!
pre lepší vzhľad to nerobíme štetcom,ale čistou hubkou..môže byť aj tá jemná na riad...štetcom iba dotrieme kam sa nedostaneme |
|
no a tu ho máme...zmaľované pod obraz |
|
a tu ho naservírujeme aj s oblohou...dobrú chuť |