*♥*Rybárska bašta *♥* ( zapekané filety so šampiňónmi )
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
3/4 - 1 kg filé z tresky (alebo pangasius), 1 cibuľa, 15 dg šampiňónov, 2 žĺtka (ja dávam celé vajíčka) ,1 PL horčice, 1 kyslá smotana, petržlenová (alebo iná) vňať, soľ, vegeta, grilovacie korenie, mčk, 1/2 citróna, kúsok oravskej slaniny, 3 - 4 PL oleja, 10 dg eidamu (alebo pod.)
POSTUP PŘÍPRAVY
xxx
|
Filé umyjeme, osušíme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Otočíme a pláty posolíme a okoreníme (po obidvoch stranách). |
|
Z jednej strany dáme grilovacie korenie. Necháme ich odležať aspoň 20 minút v chlade. |
|
Do zapekacej misy dáme na dno na drobné kúsky pokrájanú oravskú slaninu a polovicu nadrobno pokrájanej cibule. |
|
Na panvici rozpálime olej a filety na ňom opečieme. |
|
Priamo z panvice ich kladieme do zapekacej misy tak, aby sme pokryli dno. Výpekom ryby polejeme. |
|
Pripravíme si omáčkovú zálievku: Vajcia rozmiešame s horčicou, |
|
pridáme kyslú smotanu, |
|
pokrájanú cibuľu, vegetu a mčk. Do omáčky vmiešame bazalku alebo inú zelenú vňať. |
|
Polejeme ňou uložené rybky |
|
a navrstvíme na to hrubšie pokrájané šampiňóny (najlepšie čerstvé, hoci v mojom prípade to boli mrazené) |
|
Pečieme v rúre cca 20 - 30 minút a pred dokončením posypeme strúhaným syrom. |
|
Hotové! |
|
Papáme so zemiakmi v akejkoľvek úprave a s nakladanou alebo čerstvou zeleninou. |