Moja kuracia bábovka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Kuracie prsia asi 1kg,soľ,korenie,vajcia-4kusy,plátky slaniny /oravská,alebo sedmohradská.200g..kde je aj chudé mäsko/,klobáska 1kus,plátkový syr /eidam/ 200-300g,kyslá smotana-1x 200ml.

POSTUP PŘÍPRAVY

Bábovkovú formu vystelieme papierom na pečenie.Naklepané,osolené a okorenené kuracie rezne ukladáme do formy,na to ukladáme slaninku,syr,klobásku.V strede bábovky pridáme asi 4 celé vajcia a pokračujeme v ukladaní ingradiencií../krásne to vypadá pri reze,keď sa vajcia v celku upečú/.
Trošku som si recept upravila,pretože sa mi prsia zdajú suché....v miske som si rozhabarkovala vajcia s kyslou smotanou,korením,soľou a vegetou a každú naloženú časť/prsia,slaninka,klobása,syr/...som trošku zaliala touto zmesou. Postupujeme až do vrchu nádoby,alebo ako veľkú chceme bábovku mať.Nakoniec celé zalejeme ešte s rohabarkovanou zmesou....a pečieme na 180°C cca 1a1/2 hodiny.
Po upečení som bábovku vyklopila na vyšší guľatý plech,lebo smotana a vajcia pustili šťavu /tou sa dá potom na tanieri bábovka poliať/....a zasa som si pridala k receptu /hmm...ja som už raz taká.....rada vymýšľam/.....bábovku som celú obložila eidamom....a na chvíľu som ju šupla znova do rúry.Syr sa krásne roztopil a mńamka je na svete:-)))
Keďže mi k tomu stále niečo chýbalo....orestovala som šampiňóny na drobno nasekané,dala do výpeku,pridala trošku slolamylu,kyslej smotany , petržlenovú vňať.....a podmaz /ako doma hovoríme/ bol hotový.To zas vymyslel môj syn-vyučený kuchár...vymyselník /to má po mne/

v reze...
naservírované...
a ešte raz...so šampiňónovým podmazom
a k tomu kto chcel /jasné,že všetci,xixixi.....gurmáni...alebo pažravci???? :-) / miešaný šalátik...mňam.