Pečená paprika

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

12 ks hrubostennej papriky (môže byť aj štipľavá, kto ako má rád), soľ, ocot, 5-6 strúčikov cesnaku, olej

POSTUP PŘÍPRAVY

Papriku umyjeme, osušíme a dáme na suchý plech. Dáme piecť do rúry. Ja dávam tak na 180-200C. Občas ju pozrieme a otočíme, aby bola opečená z každej strany. Trvá to tak max 20 - 25 minút. Papriku po upečení necháme na plechu a prehodíme cez ne utierku. Toto je dôležitý krok. Po 15 min. by mala byť sparená a mala by sa dať dobre šúpať. Ošúpeme z nej takú tú šupku. Pripravíme si misu s olejom (asi tak 1 dcl) a každú posolíme a vkladáme do misy. Na záver pridáme ocot (pofŕkame, kto má ako rád) a pridáme prelisovaný cesnak. Dáme uležať do chladničky. Podávame s dobrým mäkkým chlebíkom.

Prajem Vám dobrú chuť k tomuto výbornému letnému osvieženiu. Apropo, je to výborné aj pre tých, ktorým je paprika ťažká na žalúdok, ručím za to, že táto nebude.