Zapekané zemiaky s kyslou kapustou - nenáročný obed
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
2 veľké hrste kyslej kapusty (ak máte veľkú zapekaciu nádobu, dajte väčšie množstvá), 10 zemiakov, 1 klobása, 9 plátkov slaniny, soľ, bazalka, olej
POSTUP PŘÍPRAVY
Do zapekacej misy začneme ukladať:
1. kyslá kapusta - aby vytvorila asi 2 - 3 cm vrstvu
2. klobása pokrájaná na hrubšie kolieska - veď ako kto má rád
3. ošúpané, na kolieska nakrájané zemiaky - hrubšia vrstva
4. osolíme, posypeme bazalkou, polejeme olejom
5. navrch poukladáme plátky slaniny
Prikryjeme alobalom a pečieme 1 hod. na 200 stupňoch, potom alobal odstránime a dopečieme ešte asi 1/2 hodinky, kým slanina nie je chrumkavá (a potom je u nás o ňu bitka!)
Dobrú chuť!!!