Čerešňová bublanina



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

5 vajec * 150 g masla * 250 g práškového cukru * štipka soli * ½ balíčka prášku do pečiva * 3 PL mlieka * 250 g polohrubej múky * kôra z jedného citróna alebo sušená citrónová kôra * čerešne * vanilkový cukor * na ozdobu: šľahačka v sprej * čerešne * práškový cukor

POSTUP PŘÍPRAVY

Čerešne dozreli, jupííí! Teda nie na našom dvore, ale na susedovom :-)))

1. Do väčšej misy dajte zmäknutý marganín alebo maslo,
2. pridajte práškový cukor,
3. žĺtky,
4. a nakopnite ručný šľahač a všetko vymiešajte do peničkovej peny penúcej.
5. Keď je peničková pena penúca ako má byť, pridajte citrónovú kôru (pridajte jej koľko chcete)
6. a tri lyžice mlieka alebo smotany - a opäť dobre vyšľahajte.
7. Hele lidičky, asi takto.
8. Čerešne ste už určite umyli a nechali odtiecť.
9. Do cesta pridajte múku,
10. polovičku prášku do pečiva,
11. a varechou zamiešajte.
12. Potom poproste ručný šľahač, aby stále fungoval a vymiešajte bielky do tuhého snehu.
13. Môj šľahač poslúchol, ale už melie z posledného. Dúfam nedostanem na moje čochvíľkové narodeniny od manžela ručný šľahač, lebo poletia obaja von oknom :-), najprv muž a potom šľahač. Sneh z bielkov pomaly zapracujte do cesta vareškou.
14. Cesto by malo byť hustejšie, takže ho "premiestnite" do menšieho vymasteného plechu alebo koláčovej formy (plech vymastite maslom a posypte hrubou múkou)
15. rozotrite ho,
16. naukladajte čerešničky čerešničky čerešne (nevykôstkované)
17. posypte práškovým cukrom (urobí na ceste "kôrku") a upečte. PIekla som ho asi 35 minút pri teplote 180 stupňov.
18. Fertig Mariška. Bublaninu nechajte vychladnúť,
19. posypte ho práškovým cukrom,
20. nakrájajte, našpricujte šľahačku a ozdobte čerešňami. So šľahačkou chutí vááážne bombovo!!!