Výborné kroketky z tresky (filiet)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500g filiet z tresky a pod.,6-7 stredne veľkých v šupke uvarených zemiakov, 2-3 cibule, suš.bazalka, 2-3 vajcia, ovsenné vločky

POSTUP PŘÍPRAVY

Najprv si uvaríme zemiaky v šupke, to môžme aj pár dní vopred. Rozmrazené filé z tresky nakrájame na malé kúsky a zmiešame s podusenou cibuľou, na jemno postrúhanými uvarenými zemiakmi, vajíčkami a ovsennými vločkami. Zo zmesi formujeme kroketky a vysmážame na oleji.

Na úplnom začiatku si dáme uvariť zemiaky(ale to môžme aj deň dva dopredu) a rozmraziť filé z tresky alebo podobných rybičiek:o) potom si na drobno pokrájame cibuľu, ja som dala dve také väčšie a do sklovita podusíme na troške oleja
rozmrazené filé nakrájame na malé kúsky
filé trošku vymačkáme a zmiešame s podusenou cibuľou a nastrúhanými varenými zemiakmi, pridáme vajíčka a keď je zmes moc mokrá pridáme za hrsť jemných ovsenných vločiek, zmes posolíme a pridáme bazalku...tú som nemala, tak som dala oregano...
buď rukou alebo polievkovou lyžicou tvarujeme kroketky a vysmážame na oleji
dobré sú so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátikom, sú fakt výborné, naši moc rybu nemusia, ale tohto bolo málo:o) tak im chutilo...tým, že sú tam namiesto rožkov varené zemiaky majú jemnú a nie veľmi výrazne rybaciu chuť.....Dobrú chuť!