Kurča na maďarský spôsob



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 vačšie kurča,350g ryže,8 zemiakov,1 lečo /700ml/,2 cibule,125 g masla,soľ,zmes korení /na kurča,grilovanie.../,olej.

POSTUP PŘÍPRAVY

Umyté kurča pokrájame na porcie,osolíme,posypeme zmesou korení.Ryžu premyjeme,vsypeme do vriacej osolenej vody,varíme 10 minút a scedíme.Zemiaky ošúpeme a vcelku ich tiež uvaríme do polomaka.
Pekáč vymastíme olejom a rozložíme doň ryžu,na ňu asi tri štvrtiny zemiakov /vačšie prekrojíme/.Cibule ošúpeme,pokrájame na kolieska poukladáme na zemiaky.Lečo scedíme,navrstvíme ho na cibuľu a naň dáme zvyšné zemiaky.Navrch poukladáme kúsky kurčaťa a mierne ich zatlačíme do zmesi.Maslo rozpustíme,zmiešame so zmesou korení,pokvapkáme ním maso,pekáč zakryjeme a dáme do rozohriatej rúry.Po polhodine kúsky kurčaťa obrátime znova pokvapkáme maslom a odkryté dopečieme.
VHODNÉ PRÍLOHY: zeleninové šalátiky.
Dobrú chuť !

Vložime do rúry a pečieme
Zatiaľ čo sa kurča pečie, pripravíme si šalátik z rôznej zeleniny.
Vyberieme z rúry a posypeme syrom a dáme zapiecť.
A tu je naša práca.Upečené kurča.Dobrú chuť !
Detail.Dobrú chuť !