Marocká ryba s marinádou čermúla



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

NA MARINÁDU: 3 strúžky cesnaku, soľ, 3 PL nasekanej petržlenovej vňate, 2 KL mletej sladkej papriky, 2 KL mletej rasce, chilli (podľa chute), 1 PL citrónovej šťavy, 2 PL olivového oleja NA RYBU: 4 filety tresky napríklad, 500g zemiakov, 400g rajčín, 2 zelené papriky, čierne olivy, 250ml zeleninového vývary, 1 PL citrónovej šťavy, 3-4 PL olivového oleja, 2 PL rajčinového pretlaku, oregano, soľ, MČK

POSTUP PŘÍPRAVY

Je to veľmi chutné, ľahké jedlo perfektných vôní a chutí. Ideálne na letné dni! Mňam!!!

Z tohto si vytvoríme marinádu čermúla v kuchynskom robote- mixéri.
Tresky umyjeme, potrieme marinádou (ale musí nám trochy vystať) a v chlade necháme zakryté 30 minút až 2 hodky. Ja som mala tak hodinku a stačilo.
z tohto ďalšieho vytvoríme základ pod a nad rybky. Rajčiny sú už predvarené a olúpané.
Polovicu zemiakov si nakrájame na tenké kolieska, na ne poukladáme polovicu nakrájaných rajčín, osolíme, okoreníme a poukladáme na ne naše rybky.
Ryby prikryjeme zvyšnými zemiakmi a rajčinami, rozotrieme na ne zbytok čemúly, nahádžeme nakrájanú papriku, olivy a zalejeme omáčkou, ktorú tvorí: vývar zamiešaný s pretlakom, olejom a citrónovou šťavou.
Prikryté alobalom pečiem na 200 C cca. 40 minút a potom ešte odokryté asi 10 minút.
A takto božsky vyzerá výsledok! Neváhať. :-)