*♥*Zapekané rezne so šampiňónmi / alebo s ananásom*♥*



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

vykostené bravčové karé, tvrdý syr ( gouda, ementál, eidam ), šampiňóny, pohár bieleho vína, 2 cibule, slaninka, (alebo ananásový kompót), mčk, paprika, soľ, šľahačková smotana, olej, maslo

POSTUP PŘÍPRAVY

xxx

Karé nakrájame na rezne a vyklepeme ich, okraje nakrojíme, aby sa nekrútilil
Potom ich osolíme, okoreníme
a opečieme na oleji.
Opečené vkladáme do pekáča vymasteného maslom a posypanom nadrobno pokrájanou cibuľou. Rezníky môžeme opaprikovať, podlejeme vínom a dáme do rúry prikryté asi na 20 min.
Plnka - pokrájame slaninku a dáme ju opekať do panvice, po chvíli šupneme k nej cibuľku a spolu restujeme.
Pridáme šampiňóny pokrájané na plátky, osolíme, okoreníme mčk a pridáme drvenú rascu. Prikryjeme a necháme chvíľu dusiť.
Po 20 minútach mäso z rúry vyberieme, na každý rezeň naložíme poriadnu kôpku hubovej plnky a potom prikryjeme postrúhaným syrom. Pre návštevu, alebo deti, ktoré nejedia huby, môžeme miesto šampiňónovej zmesi použiť obyčajné kúsky kompótového ananásu (na ľavej strane tie 3 kúsky) Všetko zalejeme smotanou
s ananásom... nevadí, že sú v jednom pekáči...
Pečieme asi 30 minút zakryté. Pred dokončením (zistíme, či sú už mäkké) na chvíľu odkryjeme. Necháme zapiecť tak, aby syr chytil zlatistú farbu.