Knedla parená



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1/2 CL suchého droždia, 300 g múky polohrubej, 1 PL olivového oleja, 1 CL soli, 1 CL cukru, 170 ml vody

POSTUP PŘÍPRAVY

Všetky prísady dáme do pekárničky, ja dávam najprv suché potom tekuté - závisi od druhu pekárničky aký máte, nastavím program cesto-pizza 45 minút. Po vymiešaní vyberám krásne hladké, hebké cesto, ktoré ešte nechám na teplom mieste 30 minút vykysnúť, kým zdvojnásobí svoj objem. Ja som nechala v jednom kuse - bola ztoho velká knedla okrúhla s priemerom 26 cm, ak máte menší hrniec na parenie tak odporúčam cesto rozdeliť na 2 časti a tak nechať vykysnúť. Parí sa 15 - 20 minút. Keď je hotová, potriem ju olejom. Knedľa je naozaj výborná, ľahká a vzdušná - doposial nám s manželom chutila najviac.