Roláda s ovocím trochu inak



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Piškótové cesto: 4 vajcia, 4 PL polohrubej múky, 4 PL kryštálového cukru, 1 prášok do pečiva. Piškótové cesto tmavé: tak isto + 2 PL kakaa. Plnka: 1/2 litra mlieka, 3 PL cukru, 4 PL polohrubej múky, 1 maslo, 3 PL práškového cukru. Okrem toho ovocie: jahody, broskyne, banány. Čokoládová poleva.

POSTUP PŘÍPRAVY

Fotopostup:

Do hrnca si rozklepneme vajcia, ale žĺtky odložíme do pohárika. Ideme robiť sneh.
Vymiešame šľahačom tuhý sneh, potom pridáme cukor a znova premiešame.
Vylejeme žĺtky, premiešame. To som zabudla odfotiť, nevadí. Pridáme múku s práškom do pečiva a dôkladne premiešame. Ale opatrne, aby nám to nespadlo.. musí to byť nadýchané :-)
Plech vymastíme cerou a vysypeme múkou.
Cesto rozotrieme na plech a vložíme do vyhriatej rúry. Upečie sa rýchlo, stačí mu nejakých 10 minút.
Pracujeme s teplým cestom. Rozkrojíme ho po dĺžke na dva rovnaké diely.
Tak isto si upečieme aj tmavé cesto - do múky pridáme kakao a premiešame. Tmavé cesto si prekrojíme po šírke na 4 rovnaké diely.
Poprekrajované cestá si takto odložíme do čistej utierky odpočívať, kým si pripravíme krém.
V mlieku si rozmiešame múku s cukrom, dôkladne rozhabarkujeme a uvaríme. Stále miešame.
Keď kaša hustne, miešame ako o dušu, aby sa neurobili hrudky. Mala by sa podariť takáto hladká, hustá, sladká kaša.
V inej mise si vyšľaháme maslo s práškovým cukrom. Mliečna kaša je už vychladnutá, ideme si spojiť krém.
Po lyžiciach pridávame mliečnu kašu k maslu. Zakaždým poriadne šľaháme.
Tak tu je hotový krém. Nemal by sa zraziť, ak je maslo aj kaša rovnakej teploty.
Pripravíme si dve formy na srnčí chrbát.
Ničím ich nemastíme, do suchej formy položíme biele cesto a v rohoch trochu popritláčame. Ono je to tam také pokrčené, ale to sa plnkou uloží a keď stuhne, bude to ok :-)
Na cesto dáme po troške plnky, na to poukladáme v dvoch radoch vedľa seba rôzne ovocie. Tu sú jahody a broskyne, ale zvyknem dávať aj kiwi.. kto má čo rád :-)
Ovocie zatrieme plnkou a pekne uhladíme.
Na plnku položíme hnedé cesto, nebojte sa to dobre popritláčať.
Na hnedé cesto zase natrieme trošku plnky ...
.. poukladáme plátky banánov ...
.. posledná vrstva plnky .. musíte si to dobre rozdeliť, ale malo by to množstvo krásne vyjsť.
A nakoniec priložíme hnedé cesto, dobre popritláčame.
Priklopíme tácku alebo tanier, alebo niečo, na čom bude roláda potom stáť, prevrátime, a dáme do chladničky tuhnúť. Formu na srnčí chrbát neodoberajte, nechajte to chladiť spolu s tým.
Po niekoľkých hodinách formu odoberieme, roládku potrieme zvyškom krému alebo lekvárom. Ja som jednu potrela čokoládovým krémom, ktorý mi zostal z iného koláča. Na druhú nevyšlo, tú som potrela len čokoládou.
Na záver polejeme čokoládovou polevou.
.. krásavica v plnej paráde.. už sa na teba tešíme.. mňamiiii
A takto vyzerá na reze. Ako ste videli, vyjdu dve krásne rolády, takže je toho potom celkom dosť, keď sa to pokrája na plátky.