Pohankové rizoto so zeleninou a hríbami



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

250 g lupanych pohankovych krup, voda (vyzar), 1 vacsia cibula, susene hriby (alebo 250 g sampionov), 2 struciky cesnaku, 250 g cerstvej (mrazenej) zeleniny (hrasok,mrkva, kukurica, paprika), bylinkova sol, sojova omacka, petrzlen, korenie

POSTUP PŘÍPRAVY

Pohanku preplachneme studenou vodou, zalejeme vodou ( vyvarom), pomaly privedieme do varu a za obcasneho miesania varime 3- 4 minuty. Odstavime z ohna, prikryjeme a zabalime do utierky ,mozeme nechat aj na teplom sporaku. Je dobre si pohanku pripravit aj niekolko hodin dopredu,pretoze potrebuje viacej casu aby nabobtnala.
Na oleji spenime nakrajanu cibulku,pridame vopred namozene huby,alebo nakrajane sampiony,okorenime,podlejeme troskou vody alebo vyvarom a mierne podusime.
Pridame zeleninu, rozotrety cesnak a spolocne varime az kym nie su zelenina a hriby makke. Potom pridame trochu sojovej omacky, bylinkovu sol, korenie, primiesame vychaldnute krupy a trosku pretrzlenu. Vsetko spolu na miernom ohni prehrejeme.
Podavame s kecupom a posypane struhanym syrom.

potrebne suroviny
Pohanku som preplachla pod studenou vodou a zaliala vyvarom v pomere 1 diel pohanky 1,5 dielu vyvaru. Pohanku povarime 3-4 minuty.
Po tom hrniec s pohankou odstavime a prikrymeme poklicou a utierkou.Mozeme hrniec nechat aj na teplom sporaku.
Nabobtnana pohanka
Na oleji spenime cibulku a pridane sampiony, pokorenime. Podlejeme troskou vody,alebo vyvarom. Mierne podusime.
Pridame mrazenu zeleninu,cesnak a spolocne dusime az kym zelenina a sampiony nezmaknu.
Ked je uz zelenina a hriby makka, pridame sojovu omacku, bylinkovu sol, korenie a primiesame vyhcladnute krupy aj s petrzlenom.
Zmes zmiesana aj s krupamy.
skoro hotove
Na zaver polejeme kecupom a posypeme struhanym syrom