Plnený baklažán



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

baklažán, asi 20-30dkg hydinovej šunky, rajčiny, strúhanka alebo detská krupica, bambino, petržlenová vňaťka, soľ, syr na strúhanie, cibuľa, olivový olej, množstvo surovín sa úmerne zvyšuje podľa počtu jedákov :-)

POSTUP PŘÍPRAVY

Baklažán rozkoríme na dve polovice a v rúre predhriatej na 250 stupňov ho predpečieme asi 12 minút. Potom vnútrajšok vydlabeme lyžicou tak, aby baklažán nadobudol tvar loďky. Na panvici rozpálime olej pridáme cibuľku a tiež pokrájaný cesnak. Osolíme prípadne okoreníme a pridáme šunku nakrájanú na malé kocky. Paradajky+vnútrajšok baklažánu nakrájame tiež na menšie kúsky a pridáme do panvice. Posypeme jemne nakrájanou petržlenovou vňaťkou pridáme bambino, strúhanku alebo detskú krupicu. Zmes premiešame, dobre podusíme a naplníme ňou baklažán. Naň nasypeme ešte ten postrúhaný syr - Eidam alebo parmezán. Naplnený baklažán dáme ešte na 10-12 minút do rúry zohriatej na 200 stupňov, aby sa poriadne upiekol.
Šupku nejedávame :-) a je to super buď ako predjedlo alebo "pojedlo" ak máme napr. uvarenú len polievku hustejšiu tak na dosýtenie. Inak tento recept som tuším našla v Eurotelevízii a bolo tam použité mleté teľacie maso. Ale aj s tou šunkou je to fakt bomba.
Dúfam, že Vám bude chutiť tak ako mne a mojmu Šimonkovi.
Dajte vedieť.
Katka