Čokoládovo-orechový koláč



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

***Základné cesto***200g hl.múky, 110g masla, 50g cukru, 2-3 PL vody***Orechová náplň***200g vlašských orechov, 100g cukru, 1 PL medu***Čokoládová náplň***450g horkej čokolády (môže byť aj mliečna), 3dl sladkej smotany, 100g masla, 50g cukru, 0,3dl mlieka(30ml)

POSTUP PŘÍPRAVY

Ten kto má rád čokoládu si zgustne....moja forma na obrázku má priemer asi 30cm....

trošku podrobnejší postup na cesto je pri koláči s orechovou plnkou v mojom recepte, ale je to ľahké, vymiesiť, vyvaľkať, dať do vymastenej formy a upiecť......na tento koláč sa ale cesto upečie úplne, to znamená do ružova, na obr. je cesto vo forme už po upečení
kým sa cesto upečie, spravíme si orechvú náplň, orechy na hrubo nasekáme...
do kastróla dáme cukor a za stáleho miešania ho rozpustíme na karamel...
pridáme med a orechy, krátko povaríme a odstavíme
a túto zmes rozotrieme na upečené cesto a necháme zatuhnúť, u mňa čakal až do druhého dńa:o)ale stačí pol hodinka
kým tuhne prichystáme čokoládovú náplň...do kastrólika dáme variť smotanu s cukrom, ale ten tam chýbať vôbec nebude ak ho vynecháte, je potom dosť sladký....a ked použijete mliečnu čoko, tak cukor vynechajte s kľudným svedomím
pridáme nalámanú čokoládu...
maslo...
a necháme úplne rozpustiť a do mierne vychladenej pridáme trošku mlieka, POZOR je to 30ml ( 0,3dl)
čokonáplň nalejeme na cesto s orechami...
a dáme tuhnúť do druhého dňa
krájame nožom namočeným v horúcej vode
je naozaj čokoládovo-čokoládovo-orechový:o)))
ja som urobila čokohmoty viac, tak mi zostala a tú som zmiešala so šlahačkou (vyšľahanou) v prášku a kyslou smotanou a to dávala na tento koláčik a výborný bude aj len s čistou šľahačkou. Je fakt vynikajúci a ja týmto ďakujem mojej bývalej kolegynke, ktorá kupovala hromady českých aj slovenských časopisov a prefocovala z nich zaujímavé recepty sebe aj nám ostatným.