Špaldový chlebík



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

300ml teplej vody * 1PL olivového oleja * 1čl octu * 250g hladkej múky T650 * 200g špaldovej celozrnnej múky * 50g ovsených vločiek * 2čl soli * 1čl cukru * 1/2kocky droždia (21g) * 1-2 hrste zrna špaldy - uvarené

POSTUP PŘÍPRAVY

Špaldové zrno si namočíme cez noc, alebo na niekoľko hodín a potom uvaríme do mäkka.

Do pekárne dáme všetky suroviny v poradí ako sú napísané a zrno pridáme po pípnutí alebo na konci miesenia pred kysnutím.
Samozrejme môžeme zrno nahradiť aj obyčajnou pšenicou alebo inými semienkami alebo vynechať.

Ja som si na pekárni nastavila program cesto a nechala kysnúť cca 2 hodiny lebo som nebola doma a potom som nastavila rovno pečenie 60min. Pekáreň som neotvárala.
Chlebík je výborný:)