Bavorská nátierka Obatzda
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
syr s bielou plesňou Camembert * nátierku bez príchute (v origináli je to Frischkäse, je to taká kyselkavá biela nátierka, môžte namiesto nej použiť napr. Bánoveckú nátierku, príp. nejakú inú) * pravé maslo * menšiu červenú cibuľku * jarnú cibuľku * 1 kávovú lyžičku mletej červenej sladkej papriky * 1/2 kávovej lyžičky drvenej rasce * mleté čierne korenie * soľ * v origináli sa pridáva aj trochu svetlého piva (to je verzia hlavne pre chlapov :)
POSTUP PŘÍPRAVY
Táto nátierka je bavorská špecialita. Ja osobne ju zbožňujem. Najlepšie chutí podávaná s obrím praclíkom v biergartene pri Čínskej veži v Anglických záhradách v Mníchove. Ak máte naplánovaný v lete výlet do Mníchova, nezabudnite ju navštíviť. Síce je to tam predražené, ale za tú skvelú atmosféru navyše pri živej muzike to naozaj stojí!
|
Toto sú najdôležitejšie ingrediencie k príprave. |
|
Camembert pokrájame na malé kocôčky a roztlačíme vidličkou. (môžte ho aj rozmixovať tyčovým mixérom, ale nie je to nutné). Lepšie sa vám bude robiť, ak ho necháte predtým trochu zmäknúť pri izbovej teplote. |
|
Pridáme k nemu nátierkové maslo a trošku zmäknutého pravého masla, dobre zamiešame. |
|
Pokrájame si nadrobno obe cibuľky. |
|
A pridáme ich k ostatnému, opäť zamiešame. |
|
Napokon pridáme všetky koreniny. |
|
A všetko spolu poriadne premiešame - nátieročka je hotová :) Najlepšie chutí s kolieskami cibuľky, podávaná s lúhovanými praclíkmi a dobrým pivečkom :))) |