Bavorská nátierka Obatzda



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

syr s bielou plesňou Camembert * nátierku bez príchute (v origináli je to Frischkäse, je to taká kyselkavá biela nátierka, môžte namiesto nej použiť napr. Bánoveckú nátierku, príp. nejakú inú) * pravé maslo * menšiu červenú cibuľku * jarnú cibuľku * 1 kávovú lyžičku mletej červenej sladkej papriky * 1/2 kávovej lyžičky drvenej rasce * mleté čierne korenie * soľ * v origináli sa pridáva aj trochu svetlého piva (to je verzia hlavne pre chlapov :)

POSTUP PŘÍPRAVY

Táto nátierka je bavorská špecialita. Ja osobne ju zbožňujem. Najlepšie chutí podávaná s obrím praclíkom v biergartene pri Čínskej veži v Anglických záhradách v Mníchove. Ak máte naplánovaný v lete výlet do Mníchova, nezabudnite ju navštíviť. Síce je to tam predražené, ale za tú skvelú atmosféru navyše pri živej muzike to naozaj stojí!

Toto sú najdôležitejšie ingrediencie k príprave.
Camembert pokrájame na malé kocôčky a roztlačíme vidličkou. (môžte ho aj rozmixovať tyčovým mixérom, ale nie je to nutné). Lepšie sa vám bude robiť, ak ho necháte predtým trochu zmäknúť pri izbovej teplote.
Pridáme k nemu nátierkové maslo a trošku zmäknutého pravého masla, dobre zamiešame.
Pokrájame si nadrobno obe cibuľky.
A pridáme ich k ostatnému, opäť zamiešame.
Napokon pridáme všetky koreniny.
A všetko spolu poriadne premiešame - nátieročka je hotová :) Najlepšie chutí s kolieskami cibuľky, podávaná s lúhovanými praclíkmi a dobrým pivečkom :)))