Plnene kosicky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500 g listkoveho cesta, 250 g Ricotty, 200 g Fety, zelene olivy (cca 20 kuskov), stava z 1/2 mensieho citrona, trochu muky na podsypanie cesta, vykrajovatko na cesto a muffinova forma

POSTUP PŘÍPRAVY

Dalsia variacia mojho oblubeneho listkoveho cesta. Kosicky su na pripravu velmi jednoduche a hodia sa k vinku. Navsteva urcite viac oceni taketo pohostenie ako uz okukane chlebicky::)

do misy dame Ricottu, namrvime Fetu a este vidlickou spracujeme masu
pridame na kolieska nakrajane olivky (asi 6-7 kuskov nechame na zdobenie), citronovu stavu a premiesame
listkove cesto rozvalkame asi na hrubku 3 mm, vykrajujeme kolieska, ktorymi potom "vystelieme" formu na muffiny
na porovnanie vkladam foto mojich dvoch foriem, na tieto kosicky som pouzila tu vlavo,je plytsia
do kosickov dame 1 KL plnky a vrch zdobime kolieskom olivy
tak uz po upeceni
zo zbytku cesta som urobila male krekry. Ako spravne gazdina, ani zrnko nazmar:):)
no a uz mozeme degustovat