Ovocné rezy



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Pláty: 10 vajec , 200g kr.cukru , 300g poloh.múky Krém : 6dl mlieka , 60g zlatý klas , 350g pr.cukru , 250g masla , 125g hery Ovocie, marmeláda, želatina, potrvinárske farbivá.

POSTUP PŘÍPRAVY

Konkrétne tento rez bol z dvoch plátov ( robirvam aj z troch) plnený jahodovým krémom. Na ozdobu som použila broskyne,kiwi,ananás a čučoriedky.

Cesto:

bielky vyšľahať s cukrom do husta, pridať žĺtky a ešte dobre našľaháme. Potom primiešame zľahka múku ( ja ju primiešavam rukou , aby som cítila kde sú hrčka a neubije sa tak ako varechou, alebo šľahačom)
Cesto rozdelíme na dva plytké plechy ( taká klasická veľkosť) na pečiaci papier.
Pečiem pri 150°C

Krém:

Uvarený puding ( varím len mlieko so zlatým klasom) nechávam vychladnúť bez miešania. Po vychladnutí stiahnem kožu a jednoduch ju vyhodím. Potom puding rozmiešam šľahačom do hladka.
Maslo a práškový cukor vyšľaháme do biela. Potom postupne prišľahávame puding. Do hotového všľaháme trochu oleja, tým sa krém krásne nadľahčí a nieje taký ťažký. Ak by sa vám krémik zrazil napravíte to práve tým olejom.


Spodný plát potrieme marmeládou, na ňu natrieme krém ( zmiešaný s ovocím podľa chuti), alebo biely krém a do neho porozkladáme rozne ovocie...... ešte si odložte krém na zdobenie (biely) a na potretie z ovocného, alebo aj bieleho.
Priložíme druhý plát, dobre pritlačíme, ja na to dávam plech a dáme stuhnúť do chladničky.
Po stuhnutí zatrieme do rovna zvyšným ovocným krémom, zarovnáme (obrežieme) kraje a naznačíme si pozdĺž štyri čiary. Zúbkovanou rúrkou nastriekame krém a dáme zasa stuhnúť , na kraje striekneme krémovú čiaru aby želatína nevytiekla.
Dáme opäť stuhnúť , po stuhnutí naukladáme ovocie aké kto má po ruke :o)) a zalievame želatínou ( kto chce si prifarbí )

Prajem príjemné pečenie.

...
...
...
...
...