Jahodová torta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Potrebujeme: 600 g jahôd, 60 g pomletých mandlí, 6 bielkov, 225 g práškového cukru, 450 ml sladkej smotany, 30 g nasekaných vlašských orechov Krém: 450 g práškového cukru, 90 g masla, 3 PL sladkej smotany, 45 g kakaa

POSTUP PŘÍPRAVY

Ako na to:
Na dva plechy položíme alobal a pomocou taniera s priemerom 20 cm nakreslíme na každý z nich dva kruhy. V miske ručným šľahačom vyšľaháme z bielkov tuhý sneh. Po lyžičkách pridávame práškový cukor a ďalej šľaháme, kým sneh nie je tuhý. Potom doň vmiesime nasekané mandle. Pripravenú hmotu rozotrieme pomocou lyžice na obidva plechy vo vyznačených kruhoch. Každý plech pečieme v predhriatej rúre pri 140°C asi hodinu. Rúru otvoríme, necháme v nej upečené cesto 10 minút chladnúť. Potom ich odlepíme ostrým nožom a necháme celkom vychladnúť. 150 g jahôd očistíme a pokrájame na tenké plátky. Do mixéra vložíme všetky prísady na krém a vymiešame dohladka. Jeden bielkový plát potrieme tretinou maslového krému a navrch poukladáme tretinu pokrájaných jahôd. Rovnako urobíme ďalšie dve vrstvy. Jednotlivé obložené plátky poukladáme na seba a prikryjeme posledným plátom. Vo veľkej nádobe vyšľaháme hustú šľahačku, ktorou ponatierame vrch aj boky. Nakoniec boky obložíme nasekanými vlašskými orechami a uložíme na 4 hodiny do chladničky. Tortu pred podávaním ozdobíme očistenými jahodami.