Svieža škoricová torta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

CESTO: 350g hladkej múky 75g práškového cukru 180g palmarínu 1 vajce štipka soli a kypriaceho prášku "KREM": 250 ml šľahačkovej smotany 300 g kryštálového cukru 6 vajec 400g orechov (vlašské ale môžu byť aj mandle) 80g strúhanky 20g kyseliny citronovej (citrovit ) 1 lyžica škorice 1 lyžička práškového cukru lekvár (marhuľový, malinový..) MARCIPAN: 300g práškového cukru 200g orechov (mandlí) 50g sušeného mlieka 1 bielok 1 lyžica rumu 1 lyžica oleja

POSTUP PŘÍPRAVY

Zo surovín spracujeme cesto. Rozvaľkáme do kruhu a vylozíme ním (aj okraje) vymastenú tortovú formu. Dáme zapiecť (cca. 15 min)

Smotanu a vajcia spolu vyšľaháme, pridáme postrúhané orechy, strúhanku, kyselionu citronovú, škoricu, cukor. Dohladky vymiešaný krém vylejeme na zapečené cesto, zarovnáme. Dáme pecť ešte asi na 55-70 min pri teplote 170-180 °C.

Z cukru, pomletých orechov a ostatných surovín spacujeme marcipán.

Vychladnutú tortu natrieme lekvárom. Väčšiu časť marcipánu rozvaľkáme (napriklad na papieri na pečnie) do kruhu a položíme na tortu. Lubovoľne ju ozdobíme zvyšným marcipánom.

*
,