Orechová torta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Množstvo na klasickú guľatú tortu, na podkovu robím z 10-tich vajec!!! Korpus: 7ks vajec 160g kr.cukru120g polohrubej múky100g orechov6PL vriacej vody1/2 prášku do pečivaKrém:6dl mlieka1,5 bal. Zlatý klas250g masla125g Hera (Hélia)350g pr.cukrunecelý poldecák oleja.DžemRumĆokoláda+Cera na poliatie

POSTUP PŘÍPRAVY

Najprv si uvarte z mlieka a Zlatého klasu puding na krém( ten dlhšie chladne).

Korpus:
Bielky vyšľaháme na sneh (možte dať špetku soli, ja nedávam)
Žĺtky s kr.cukrom vyšľaháte do husta a postupne pridávate prevarenú vodu.
Múku, prášok do pečiva a orechy zmiešate a na striedačku s bielkami vmiešavate zľahka do žĺtok ( ja si vmiešam asi na tri krát zmes múky na striedačku s tromi lyžicami bielok v šľahači a potom to vareškou nadľahčím zvyšnými bielkami) Masu vylejeme do tortovej formy. Množstvo je na veľkosť formy 25cm.
Pečieme pri teplote 150'C asi 40min. No treba strážiť, može byť aj skor.
Po upečení si tortu aj vo forme prevrátim na plech, aby bola pekná rovná. Takto nechám vychladnúť.

Krém:
Uvarený puding ( varím len mlieko so zlatým klasom) nechávam vychladnúť bez miešania. Po vychladnutí stiahnem kožu a jednoduch ju vyhodím. Potom puding rozmiešam šľahačom do hladka.
Maslo a práškový cukor vyšľaháme do biela. Potom postupne prišľahávame puding. Do hotového všľaháme olej, tým sa krém krásne nadľahčí a nieje taký ťažký. Ak by sa vám krémik zrazil napravíte to práve tým olejom.

Držím palce :-))

Do krému primiešate orechy( kúsok bieleho si nechajte na zdobenie).

Tortu rozrežte, spodný plát ešte kým ho natriem krémom potieram nejakým kyselkavým džemom,alebo marmeládou. Nezabudnite pokvapkať rumom.
Ztuhnutú tortu polievame čokoládovou polevou.