Morčacie prsia so smaženými hubami



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

morčacie prsia, huby, strúčik cesnaku, petržlenová vňať, mletá červená paprika, balzamikový ocot, soľ, čierne korenie, olivový olej

POSTUP PŘÍPRAVY

Mäso umyjeme a nakrájame na hrubšie pásiky. Z 3 lyžíc oleja, 3 lyžíc octu a 3 lyžíc červenej papriky vyrobíme marinádu. Pásiky morčacích pŕs ponoríme do marinády a misu odložíme do chladničky na 60 minút.

V panvici rozohrejeme 2 lyžice olivového oleja. Pridáme na kocky nakrájané očistené huby. Môžete použiť akékoľvek dostupné huby, najlepšie sú však hríby, prípadne hlivy s pevným hlúbikom. Huby chvíľu posmažíme. Pridáme marinádu z mäsa, nasekanú petržlenovú vňať, rozdrvený strúčik cesnaku a smažíme, dokiaľ huby nezmäknú a nedostanú krásnu zlatohnedú farbu. Nezabudnite pridať štipku soli, prípadne korenia, podľa vlastnej chute.

V druhej panvici osmažíme marinované mäsko. Jemne osolíme, okoreníme. Keď chytí tú správnu zlatú farbu, dochutíme a servírujeme.